Gazdakörünk ismét építőanyag-adományt szállított Petrinjába

0
69

A HMDK Gazdaköre, az elsők között reagálva a tavaly decemberi földrengésre, gyűjtést szervezett a károsultak megsegítésére. A jelentős pénzadományból az érintettek igényei szerint ismét építőanyagot vásárolt, melyet elszállított a katasztrófa sújtotta térségbe.

A tavaly decemberi földrengést követően példás összefogásnak lehettünk tanúi. Humanitárius szervezetek, egyházak és magyar egyesületeink is eljuttatták adományaikat a rászorulóknak Petrinja városába.

A HMDK Gazdaköre is szervezett jótékonysági akciót, melyben több mint nyolcvanan – a szervezet tagjai és szimpatizánsai – vettek részt, aminek köszönhetően több mint 20 ezer kúna gyűlt össze a Sziszek-Monoszló megyei károsultak megsegítésére.

- Reklám -

Egy petrinjai család Karancson volt elszállásolva, akikkel gazdaszervezetünk képviselői felvették a kapcsolatot, így igényeik szerint vásároltak az összegyűlt pénzösszegből olyan eszközöket, amelyekre a rászorulóknak leginkább szükségük volt; első körben melegítőket és fóliát, hogy elviselhetőbbé tegyék a ház nélkül maradt, lakókonténerekbe kényszerülő emberek számára a téli hideget, majd építőanyagot szállítottak az érintett területekre, a transzportot a karancsi Szabó gazdaság vállalta.

A Gazdakör akciója folytatódott, múlt szerdán ismét építőanyaggal segítették a földrengéskárosultakat. Péter Valentinától, a szervezet falugazdászától megtudtuk, blokkokat, cementet és különböző eszközöket juttattak el a katasztrófaövezetbe, melyeket Zdenko Velić petrinjai tűzoltó vett át, hogy tovább ossza azoknak, akiknek leginkább szükségük van rájuk.