Gazdag nyári programkínálat Eszéken

13

Most indul az Eszéki Kultúra Nyara rendezvénysorozat, amelyet a város Kulturális Központja szervez. Ezekről beszélt Ivan Kristijan Majić, az eszéki Kulturális Központ igazgatója.

Egy kéthónapos programsorozat veszi kezdetét június 28-án, és augusztus utolsó napjával ér majd véget az Eszéki Kultúra Nyara a Dráva-parti városban. Hatvanhat programról van szó. A szervezők büszkék arra, hogy a metálzenei koncerttől kezdve a bábszínházi előadásokig szinte minden műfaj megtalálható lesz.

– Lesz komolyzene, film, színház, tánc, kiállítások, gyerekprogramok. Ebből is látszik, hogy nagyon széles a spektrum. Fő szempontunk az volt, hogy magas legyen a művészi színvonal és eredeti a művészet. Június 28-án négy tenorral kezdünk, ami egy újfajta zenei szenzáció Horvátországban – tudtuk meg az intézet igazgatójától. Szerinte ez a program biztosan meg fogja mozgatni a nagyközönséget, és méltó nyitánya lesz a kultúra nyarának.

A 100 tagú cigányzenekarral zárul majd a programsorozat

A nyitáshoz hasonlóképpen alakul majd a befejezés is, hiszen nem kisebb együttest sikerült megszerezni „záróakkordként“, mint a magyarországi 100 tagú cigányzenekart.

– Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Magdó János főkonzul úrnak, aki személyesen segített abban, hogy a híres zenekar itt lehessen. Több helyszínre is viszünk majd programot, lesznek egészen különleges hangulatúak, például a Drávára néző helyszínek is ilyenek – emelte ki az igazgató.

Amint elmondta, a város különlegessége, hogy a klasszikus barokk környezetből „át lehet lépni” a kulturális központjukba, amelynek negyedik emeleti tetőterén filmeket vetítenek, miközben a nézők szeme elé tárul a város látképe. A nyári fesztiválnak így az is a célja, hogy megmutassa, milyen sokszínű a város maga. Már hagyomány, hogy a belépés díjtalan, de lesznek olyan programok, ahol korlátozott lesz a létszám. A programokról bővebb információt a kulturni-centar.hr weboldalon lehet találni. Az összesen 66 program között pedig biztosan mindenki talál majd kedvére valót.

Fotó: MTI