Garesnicán lépett fel az újgráci tánccsoport

360
garesnica

Garesnica – A HMDK újgráci alapszervezete keretein belül működő népi tánccsoport június 17-én a nyugat-szlavóniai Garesnicán részt vett a III. Gyermek Zenei Szemlén.

Egész napos program várta a résztvevőket a III. Gyermek Zenei Szemlén, ahol a HMDK újgráci alapszervezetének tánccsoportja is részt vett. Délelőtt és kora délután sportvetélkedőket tarottak a gyerekek számára, itt az újgráciak két csapatot is indítottak.

– Az egyik csapatban 10 éves kor alatti, a másikban 10-14 éves gyerekek voltak. Olyan hagyományos játékokban kellett összemérni az ügyességüket, mint a kidobós, a zsákban ugrálás vagy éppen a gumiabroncs-görgetés.  A versenyen lett egy első és egy második helyezettünk is, akiket megajándékoztak – nyilatkozta lapunknak Szőlősi István, az egyesület elnöke.

A vetélkedő után egy rövid színdarabot néztek meg a gyerekek, majd egy kis pihenő után táncszemle következett. Itt minden résztvevő bemutathatta tánctudását is, az újgráciak egy magyar koreográfiával örvendeztették meg a közönséget.