Fussunk együtt!

337
09-fussunk-egytt-6

Múlt pénteken a kopácsi óvodásokhoz a helyi iskolások és a bellyei óvodások, valamint szülők és nagyszülők is csatlakoztak, és együtt futottak, mozogtak. A program része annak az európai uniós Comenius-projektnek, melyet másik négy ország intézményeivel együtt két év alatt bonyolítanak le, és amelynek célja a gyermekek egészségtudatos magatartásának kialakítása.

A Comenius Iskolai Együttműködés keretében Egészségtudatos magatartás alakításának intézményi lehetősége címmel tavaly nyáron kezdődött a közös program, amelyben a bellyei Gerle óvoda és tagozati óvodái mellett az székelyudvarhelyi Ficánka Napközi Otthon, a szlovákiai Ragyolc település napközijei, valamint egy kolozsvári és pécsi óvoda vesz részt.
– A kétéves projekt során olyan tevékenységeket végzünk a gyermekekkel, melyekkel egészségtudatos magatartásukat fejlesztjük, ezért a továbbiakban is lesznek még olyan programjaink, amelyekbe nemcsak a gyerekeket, hanem a szülőket, a család többi tagját és a közösségünket is bevonjuk – mondta Ruzsicska Ilonka kopácsi óvónő, aki hozzátette azt is, hogy így a mostani program mellett egyazon napon például mind az öt intézmény tartott már „szívnapot”, „kézmosás napot” is, és folytatódnak a sportprogramok is.
A Comenius-program első féléves kiértékelőjét ez év januárjában a szlovákiai Ragyolcon tartották, majd májusban egy újabb negyed év eseményeit összegezték a partnerintézmények képviselői Székelyudvarhelyen. Legközelebb októberben, Kolozsvárott találkoznak az óvodák képviselői, majd 2015 áprilisában a bellyei Gerle óvoda és kopácsi tagozati óvodája látja vendégül a székelyudvarhelyi, ragyolci, kolozsvári és pécsi intézményekből érkező vendégeket.

 

{fcomments}