Főzésben is nagyon jók a pélmonostori HMDK-sok

0
50

A karancsi labdarúgó-egyesület halfőző versenyt rendezett múlt szombaton, melyen több HMDK-alapszervezetünk is képviseltette magát, méghozzá nem is akárhogy: a pélmonostori első lett.

A karancsi labdarúgó-egyesület kilencvenéves múltra tekinthet vissza, ennyi idő alatt több mint négyszázan rúgták a bőrt a csapat színeiben. Olyan neves együttesekkel is játszottak barátságos mérkőzéseket, mint a szabadkai Spartacus vagy a budapesti Vasas.

Az 1959 óta Polet néven működő egyesület minden évben – elsősorban a baráti kapcsolatok ápolása céljából – halászléfőző versenyt rendez. A főzőverseny nem csak azoknak szól, akiknek közük van a focihoz, számos környékbeli egyesület benevez a versenyre, így több baranyai HMDK-alapszervezet is visszatérő szereplője az eseménynek.

Idén is több csapattal képviselték magukat a versenyen kiskőszegi, csúzai, sepsei, hercegszőlősi, pélmonostori és kopácsi HMDK-alapszer-vezeteink. A siker ezúttal sem maradt el, a HMDK pélmo-nostori alapszervezetének a tagjai főzték a legjobb halpaprikást.

Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke lapunknak elmondta, mindig örömmel vesznek részt régiónk főzőversenyein, és azt is fontosnak tartják, hogy ezáltal támogathatják az olyan nagy múltú egyesületek munkáját, mint amilyen a karancsi labdarúgó-egyesület is.

A szervezők idén is kitettek magukért, nagyszerű hangulatban telt a program, amelyen részt vett Jankovics Róbert parlamenti képviselő is.