Forum mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj održao je redovnu godišnju skupštinu

73

Prošloga tjedna u Kopačevu održana je redovna godišnja skupština Foruma mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj (FMPDH). Na skupštini su razgovarali o najvažnijim stručnim događanjima, potporama i daljnjim usavršavanjima.

I prošla godina bila je bogata događajima i rezultatima – o tome je govorio Nandor Čapo, predsjednik prosvjetnog foruma, na skupštini u Kopačevu. Predsjednik stručne udruge rekao je kako su nakon dvije godine pandemije, kada se jako puno toga odvijalo u online sferi,  događanja mogli održati osobnim prisustvom. A, događanja je bilo dosta, u sve to članovi su se mogli uvjeriti i s jednom foto-video prezentacijom.

U forumu svake godine planiraju svoje programe tako, kako bi oni obuhvatili svu djecu u mađarskim obrazovnim institucijama u Hrvatskoj, dakle sve uzraste, od vrtića do studentske dobi.

-Sve naše programe i aktivnosti provodimo za dobrobit mađarskih pedagoga i učenika uz pomoć Zaklade Bethlen Gábor, državnog tajništva nacionalne politike Mađarske te ministarstva ljudskih resursa Mađarske – rekao je predsjednik FMPDH.

Kristijan Palinkaš, voditelj ureda FMPDH,  prikazao je provedene programe i potpore, a riječi je bilo i o ovogodišnjim planovima.

-Tijekom godine više puta ćemo organizirati susrete za vrtićarce. Među planovima za ovu godinu je i pokretanje škole plivanja u sagrađenom bazenu ovdje u Pokaznom centru. Dalje, za osnovno i srednjoškolce planiramo razna natjecanja, taborovanja i za drugu polovinu godine planiramo nastaviti s programom za studente koji smo pokrenuli prošle godine, program „Hazajáró”. Osim toga, želimo više puta organizirati daljnja usavršavanja za pedagoge, isto tako želimo nastaviti s potporama, koje osigurava matična država – ovdje mislim na potporu „Szülőföldön magyarul”, potporu za vrtićarce, potporu za upravljanje talentima, odnosno potporu za početak školske godine – doznali smo od voditelja ureda foruma.

Skupštini je prisustvovao i Róbert Jankovics, saborski zastupnik i predsjednik DZMH.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.