Forum mađarskih prosvjetnih djelatnika i ove godine nagrađuje odlikaše

0
18

Forum mađarskih prosvjetnih djelatnika svake godine objavljuje natječaj pod nazivom „Znanjem do boljeg života“, a ove je godine 26 učenika dobilo prekrasan paket knjiga i školskih pribora.

U studenom je objavljen natječaj „Znanjem do boljeg života“ čiji je cilj nagraditi odlikaše koji se obrazuju na mađarskom jeziku. Na  natječaj su se mogli prijaviti učenici 6.-8. razreda osnovnih škola te 2.-4. razreda srednje škole.

- Reklám -

– Godinama pokušavamo na različite načine nagraditi učenike koji se na neki način ističu. Želimo potvrditi da neće biti u nepovoljnijem položaju ili manje uspješni ako cijelo vrijeme uče na  mađarskom jeziku  – rekao je voditelj ureda Foruma i koordinator projekta, Kristian Palinkaš, koji je dodao da su posljednjih godina izvrsni učenici nagrađeni laptopima, stipendijama, ali je organiziran i tečaj za njih. Posljednje što su planirali za ovu godinu u trenutnoj situaciji nije izvedivo stoga će pored paketa školskih pribora svaki odlikaš dobiti poklon knjigu koja sadrži zanimljive zagonetke i mozgalice. Knjige će ovaj tjedan biti poslane školama, gdje će se zatim podijeliti među učenicima koji su se prijavili na natječaj.

Forum pridaje veliku važnost nagrađivanju učenika, jer ih također potiče na dobro učenje, a velika je vjerojatnoća da će se to nastaviti i u budućnosti.

Forum potrebna financijska sredstva za provedbu svojih programa dobiva većinom iz Mađarske iz čega je financiran i njegov posljednji natječaj. Sponzori su Državno tajništvo za nacionalnu politiku Mađarske te Fond Bethlen Gábor iz Budimpešte.