Folytatódnak közösségeink adventi rendezvényei

88
Laskó

Laskón, Pélmonostoron és Eszéken is az advent jegyében került sor különböző programokra: koncerttel, közös imával és műhelyfoglalkozásokkal hangolódnak az egyesületek a közelgő ünnepekre.

Pélmonostor: karácsonyra hangoló összejövetelek

A Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet és a HMDK pélmonostori alapszervezetének tagjai körében már hagyomány, hogy az adventi időszak előtt közösen készítik el adventi koszorúikat. Erre idén is sor került, majd a múlt héten közös imádságra és éneklésre gyűltek össze a Magyarok Otthonában, az ünnepi áhítatot Kirhofer Róbert petárdai/újbezdáni plébános vezette.

A rendezvény a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával jött létre.

Adventi kórusszemle Laskón: először mutatkozott be a Paprika Kids nevű gyermekkórus

A laskói Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület két évtizede szervez adventi kórusszemlét horvátországi magyar énekkarok részvételével. Az ideire a laskói Magyarok Otthonában került sor. Az Alfalusi Vegyes Kar és a sepsei Népdalkör tagjaiból álló hazai együttesen kívül a műsorban fellépett még az eszék-rétfalusi Népkör MKE énekkara, valamint a kislippói (Magyarország) Kislippó Lakóiért Egyesület kórusa, illetve először mutatkozott be a laskói fiatalok alkotta Paprika Kids nevű gyermekkórus, ők a közönséget karácsonyi énekekkel örvendeztették meg, a házigazdákat pedig azzal a reménnyel, hogy lesz utánpótlása az Alfalusi Vegyes Karnak.

A rendezvényen jelen volt parlamenti képviselőnk, Jankovics Róbert is.

A programot a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta.

Ünnepi hangverseny Eszéken

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület december 9-én adventi hangversenyt szervezett székhelyén. A műsorban mások mellett fellépett az eszéki Horvát Nemzeti Színház két zenésze, Ioan Pauna hegedű- és Igor Valeri zongoraművész is. Énekek és felolvasások hangzottak el, táncos produkcióra is sor került.

A rendezvényt Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, Magdó János eszéki magyar főkonzul és dr. Császár Zoltán, a külképviselet konzulja is megtisztelte jelenlétével.

A Népkör MKE adventi programsorozata 10-én, vasárnap mikulásvárással és műhelyfoglalkozással folytatódott, melynek keretében mézeskalácsot díszítettek a gyerekek. A programsorozatot a zágrábi Kisebbségi Tanács, Eszék városa és Eszék-Baranya megye támogatta.