Folytatódik és kezdődik: régi-új kedvencek az M1-en

0
224
BOSSZ_2-2

A nézői visszajelzések és kérések alapján Magyarországon még eddig nem látott, de külföldön már nagy sikert elért sorozatok és jól ismert, kedvelt szériák újabb évadjait tűzi műsorára a tél utolsó hónapjában az M1. A közszolgálati csatornán látható történetek középpontjában emberi sorsok, valódi érzelmek és megoldandó életfeladatok állnak.

Kedd délután látható az elmúlt évek egyik legjobb amerikai jogi tévésorozata az M1 műsorán: a Boston Legal – Jogi játszmák és két sármos főszereplője, James Spader és William Shatner. James Spader kétszer is Emmy-díjat érdemelt ki a sorozatban nyújtott alakításával, William Shatner pedig a legjobb mellékszereplő kategóriájában egy Emmy- és egy Arany Glóbusz-díjat is kapott. A Boston Legal írója, David E. Kelley ügyvédként kezdte pályáját; nevéhez olyan sikeres sorozatok fűződnek, mint az L.A. Law, az Ally McBeal, a Chicago Hope kórház vagy a témájában hasonló Ügyvédek (The Practice) című széria. (M1 – február 5-től, minden hétköznap 16:40)

A Rex felügyelő kedvelt epizódjai előtt egy kolumbiai szappanopera, A szenvedélyek lángjai a Reyes testvérek, három fivér és kishúguk történetét meséli el az M1 nézőinek február 11-étől, minden hétköznap délután. Az izgalmakban és érzelmekben bővelkedő 188 részes sorozatban a telenovella-rajongók végigkövethetik a bosszúért induló hősök szerelembe forduló sorsát, s közben megismerhetik a dél-amerikai sorozat szereplőit, tragédiájukat, boldogságukat és felfedhetik velük együtt szenvedélyes titkaikat. (M1 – február 11-től, minden hétköznap délután)

A Bosszú első évada számtalan rejtélyről és cselszövésről lebbentette fel a fátylat. A nevelőintézetben felnőtt Emily Thorne sorsa Monte Cristo grófja történetét idézi fel a mai amerikai gazdasági elit világában, főszerepben az Everwoodból ismert Emily VanCamppel.  A második évadban Emily visszatér Southamptonba, miután Japánban újabb kiképzésen próbálta meg előcsalni magából emlékeit édesanyjáról, akiről immár úgy sejti, hogy még most is él. A lány volt vőlegénye, Daniel oldalán teljesíti ki bosszúját, amely kétélű fegyverként nemcsak a bűnösökre sújt le, hanem továbbra is pusztulást hoz mindenkire, aki a közelébe kerül. A szövevényes cselekmény a csillogó felszín által elrejtett indulatokról és törekvésekről szól, a színlelők és cselszövők tömegében elveszettként sodródó őszinte emberek sorsáról. (M1 – február 13-tól, szerda esténként 20:15)DOC MARTIN

Folytatódik a képernyőn a kellemetlen megjegyzésekre mindig kész Martin doki története, aki egy álmos angol tengerparti kisvárosban munkálkodik a helybeliek testi- és olykor lelki jólétén. A doktor bejelenti távozási szándékát, amelytől szerelme és frissen született gyermeke sem tudja visszatartani, de a váratlan fordulatok mégis megmásítják elhatározását. A mogorva és fafejű, de sokak által jószívűnek és segítő szándékúnak tartott férfi karakterét a Fűbenjáró vétek című filmvígjátékban ismerhették meg a nézők. 2004-ben Martin Clunes saját tévésorozatban, a Doc Martin-ban léphetett elénk, amelynek kitartó sikerét jellemzi, hogy 2011-ben már az ötödik évada is elkészült. Az új epizódok most láthatók először magyar televízióban. (M1 – március 2-től, szombat délutánonként 16:45).

 

{fcomments}