Folytatódik a vízvezeték-hálózat építése Nagybodolyán

72

A Darázsi járás kis településének még mindig vannak olyan részei, ahova nincs bevezetve az úgynevezett városi víz. Ez azokban a háztartásokban jelent gondot, ahol a kút is kiapadt. Hosszú évek áldatlan állapotát követően, Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk közbenjárásának köszönhetően is folytatódik a vízvezeték-hálózat építése, ezzel pedig hamarosan megoldódik a nagybodolyaiak vízellátással kapcsolatos nem kis gondja.

Komoly fejlesztések zajlanak Nagybodolyán, nemrég írtunk róla, hogy a Szent Anna-templom tatarozására 119 ezer eurót hagyott jóvá a horvát kulturális és médiaügyi minisztérium, ami országos szinten az 5. legnagyobb ilyen jellegű idei támogatás. Emellett folyik a falu tájházának a felújítása is, de legalább ilyen jelentőséggel bír a nagybodolyaiak számára, hogy folytatódik a vízvezeték-hálózat építése.

– A városi vizet néhány évvel ezelőtt vezették be a falu egy részébe – mondja Keresztes József, a Nagybodolyai Hagyományőrző Egyesület vezetője, hozzátéve, Jankovics Róbert közbenjárásának köszönhetően a vezetékes víz mellett több olyan fontos és értékes projekt is folyamatban van, amelyekre bizony a falusiak már régóta várnak.

Megkezdődtek a munkálatok a faluközponttól Sepse felé vezető kb. egykilométernyi útszakasz mentén, ahol mintegy tíz lakóházba, tíz családhoz jut el a városi víz, illetve a falu Darázs felőli határában, Csobogátnál is épül a hálózat, ahol többnyire víkendházak vannak, de néhány lakóházat is érint a fejlesztés.

Sipos Norbert a Sepse felé vezető utcában lakik, mint mondja, hatalmas előrelépés lesz számukra a városi víz bevezetése. 

– Természetesen mi is rácsatlakozunk majd a vízvezeték-hálózatra, amint lehet. Nagybodolyán az utóbbi évtizedben kiapadtak a kisebb kutak, sajnos a miénkben sincs víz. A vízhiány nagyon megnehezíti a mindennapjainkat, az egyetlen szerencsénk, hogy az egyik szomszédunk csak hétvégenként tartózkodik itt, és megengedte, hogy használjuk a kútját, ahonnét néhány naponként, nyáron napi szinten pumpáljuk át a vizet – nyilatkozta lapunknak Sipos Norbert, kifejezve reményét, hogy hamarosan megoldódik a problémájuk.