Folytatódik a tematikus előadás-sorozat a pélmonostori magyarok otthonában

0
78

Nemrég újabb irodalmi-történelmi előadásra került sor a pélmonostori HMDK-alapszervezet és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet szervezésében.

A HMDK pélmonostori alapszervezete és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet tavaly év elején indított egy irodalmi-történelmi előadás-sorozatot, amelynek során a magyar irodalom gyöngyszemeivel ismerkednek, illetve elevenítik fel a velük kapcsolatos ismereteiket, valamint magyarságunk számára meghatározó fontosságú történelmi eseményekről hallgatnak előadásokat.

– Rendezvényünk tavaly nagyon sikeres és népszerű volt a két szervezet tagsága körében, ezért döntöttünk úgy, hogy idén is folytatjuk. Sajnos a vírushelyzet miatt egy ideig nem tudtunk összejönni, de most már ismét rendszeresen találkozunk, természetesen minden járványügyi előírást betartva – mondja Kovács Ferenc, a HMDK pélmonostori alapszervezetének elnöke, aki hozzátette, hogy emiatt két héttel ezelőtt tartották meg a júniusra tervezett, a trianoni békeszerződésről szóló előadást, valamint a múlt héten a mártírhalált halt aradi vértanúkról emlékeztek meg, az összefoglalókat Kovačević Andrea történelem-angol szakos tanár készítette, akinek az előadásait mindig nagy figyelemmel kísérik. Kovács Ferenc elmondta azt is, hogy a következő hetekben is folytatják az előadás-sorozatot.

Az összejöveteleket a zágrábi Kisebbségi Tanács és Pélmonostor város magyar kisebbségi önkormányzatának a támogatásából valósítják meg.