Folytatódik a munka a Nagypiszanicai Magyarok Közösségében

0
89

Múlt szombaton került sor a Nagypiszanicai Magyarok Közösségének tisztújító közgyűlésére. A tagság egyhangú döntése alapján a szervezet vezetője továbbra is Berkes Zlata marad.

A Nagypiszanicai Magyarok Közössége 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy megőrizze a település magyar hagyományait és kultúráját. Berkein belül gyermektánccsoport és tamburazenekar is működik. A szervezet 2015-ben döntött úgy, hogy csatlakozik a HMDK-hoz, melynek azóta is tagja. Múlt szombaton tartották meg tisztújító közgyűlésüket, melyen eddigi elnöküket, Berkes Zlatát egy újabb négyéves mandátummal bízták meg.

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy továbbra is én vezethetem a helyi magyar közösséget. A jövőben tovább szeretnénk mélyíteni a kapcsolatokat a horvátországi magyar szervezetekkel, gyarapítani szeretnénk a népviseletünket, valamint terveink közt szerepel egy újabb lemezfelvétel is – mondta Berkes Zlata, a Nagypiszanicai Magyarok Közösségének újraválasztott elnöke, aki ezúton is köszöni a HMDK támogatását, amely nélkül nem működhettek volna ilyen eredményesen.

A közgyűlésen részt vett Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, valamint   a Nagypi-szanicai járás elöljárója, Pali Fredi is.