Folytatja szociális projektjét az Izvor (Forrás)

0
112

Elindult a hercegszőlősi Izvor Nőegylet Befogadással a munkáltatásért című projektjének második fázisa, melynek keretében újabb egy évre munkát biztosítanak tizenöt nőnek, akik szociális gondozóként segíthetik a Hercegszőlősi járás időskorú, szociálisan hátrányos helyzetű lakosait.

Az Izvor Nőegylet a Her-cegszőlősi járással, a Pélmo-nostori Szociális Központtal, valamint a horvát munkaközvetítő hivatal eszéki irodájával partnerségben indította Befogadással a munkáltatásért című projektjét a munka- és nyugdíjügyi minisztérium Kívánj! (Zaželi!) programjának keretében, az Európai Szociális Alap támogatásával.

Januárban indult a projekt második, 18 hónapos fázisa, amelynek keretében tizenöt munkanélküli nőt foglalkoztatnak, akik újabb egy éven keresztül nyújtanak segítséget a Hercegszőlősi járás területén élő időskorú, fogyatékkal élő, szociálisan hátrányos helyzetű embereknek mindennapi teendőik elvégzésében.

- Reklám -

Az 1,3 millió kúna értékű projekt célja a nők esélyeinek növelése a munkaerőpiacon, illetve a rászoruló személyek életminőségének javítása. Magában foglalja a nőknek az idősgondozás területén való képzését, legfontosabb része pedig az idősek, mozgáskorlátozottak, anyagilag hátrányos helyzetűek segítése a háztartási és kisebb kerti munkák elvégzése, a személyi higiénia fenntartása, az orvosi utasítások betartása terén.