Focitornával ünnepelte fennállásának 95 évét a Halász LE

508

Megalakulásának 95. évfordulója alkalmából a kopácsi Halász Labdarúgó-egyesület focitornát szervezett, amelyen négy település csapata mérkőzött meg.

Mint a legtöbb faluban, Kopácson is a labdarúgás a legnépszerűbb sportág. Nem volt ez másként régen se, a településnek az 1920-as évektől van futballcsapata. Kopács első focicsapata a két világháború között a Dunav nevet viselte, majd az ötvenes évek végén Halász (Ribar) néven szerveződött újjá, vezetői pedig azok voltak, akik még a régi csapatban kezdték rúgni a bőrt.
Voltak baranyai elsők is, és barátságos mérkőzésekre jártak Szlavóniába, a Bácskába és Magyarországra is. A Halász Labdarúgó-egyesületnek ma is jó a csapata, ráadásul van utánpótlásuk is, rendszeresen szerveznek futballtornákat is, legutóbb erre a hétvégén került sor, amikor ezzel megalakulásuk 95. évfordulóját ünnepelték meg.

Vindić Ljubomir, a klub titkára lapunknak elmondta, a focitornán négy csapat mérkőzött meg egymással, a hazaiak a bizovaciakat, a bolmányiakat és a mirkovaciakat látták vendégül, a torna a bizovaciak győzelmével ért véget. Köszönetet mondott a támogatóknak is, akik nélkül nem szervezhették volna meg ezt a találkozót: a várdaróci Citadella étteremnek, a bellyei Centar és Park kávézóknak, a kopácsi Márta Szikvízüzemnek és Jankovics Róbertnek, a szábor magyar képviselőjének.