Focitorna a magyar ifjúsági nap keretében

44

A HMDK dárdai egyesülete vasárnap ismét kispályás futballtornát rendezett a közeli Meccőben négy drávaszögi csapat részvételével, a horvátországi magyar ifjúság napja program keretében.

A dárdai alapszervezet a legrégebb óta működő HMDK-egyesületek közé tartozik. Fennállásuk óta kisebb-nagyobb „szünetekkel” tevékenykednek. Egyik rendezvényük a nyaranta sorra kerülő ifjúsági és sportnap, melyen horvátországi magyar focicsapatok mérik össze erejüket. Az esemény célja a közösségteremtés. Lehetőséget biztosítanak a település és a környék magyarjainak, fiataloknak az együtt sportolásra.

– Fontos számunkra, hogy ilyen módon is tartsuk egymással a kapcsolatot, a futball az, ami a leginkább össze tudja hozni az embereket. Már visszajáró csapataink is vannak – mondta Kistót János, a dárdai HMDK-alapszervezet elnöke.

A vasárnapi futballtornán négy településről – Újbezdán, Kopács, Várdaróc és Dárda – érkezett csapatok mérkőztek meg egymással, az első a dárdai lett, a második helyen a Várdaróc, a harmadikon pedig Kopács labdarúgói végeztek.

A rendezvényt, amelyre ellátogatott Anto Vukoje, a Dárdai járás elöljárója és Munk Erik, a HMDK alelnöke is, a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Dárdai járás magyar kisebbségi önkormányzata támogatta.