Fiatalok a határ három oldalán

471

Fejlődő gazdaság és tovább élő hagyományok a magyar nyelvterület délnyugati peremén címmel szervezett beszélgetést a Mathias Corvinus Collegium (MCC) január 10-én Szombathelyen. Az eseményen a horvátországi magyarságot Tarnai Attila, a HMDK Gazdakörének falugazdásza képviselte.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként 1996 óta végzi tevékenységét, és az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat.

Az MCC tudásközpontként is működik. A nemzetért és a szűkebb közösségükért tenni akaró, lelkes fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy képességeiket kibontakoztassák, a legkitűnőbb hazai és külföldi oktatóktól tanulhassanak, mindezt térítésmentesen, földrajzi és anyagi helyzettől függetlenül, Magyarország javát szolgálva és az összmagyarság boldogulását szem előtt tartva.

Január 10-én Szombathelyen Fiatalok a határ három oldalán, fejlődő gazdaság és tovább élő hagyományok a magyar nyelvterület délnyugati peremén címmel szervezett beszélgetést, amelyen a horvátországi magyarságot Tarnai Attila, a HMDK Gazdakörének falugazdásza képviselte. Attila amellett, hogy ismertette a horvátországi magyarság helyzetét, elmondta, hogy meglátása szerint közös kelet-európai probléma az, hogy a mezőgazdászok termékei feldolgozatlanul jutnak ki az országból, aztán feldolgozva többszörös áron kerülnek vissza a hazai boltok polcaira. Felhívta a figyelmet a hazai feldolgozóipar kiépítésének a fontosságára is.