Fiatalítás a HMDK kopácsi alapszervezetében

240
09-kopcs-2

Kopács – Vasárnap a helyi kultúrotthon könyvtárterme szolgált helyszínül a HMDK kopácsi alapszervezete tisztújító közgyűlésének, ahol többek között új elnökség megválasztására is sor került. Az elnök Cickai Csaba maradt.

 

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének kopácsi alapszervezete tisztújító közgyűlést hívott össze vasárnap délutánra. Miután az eddigi vezetőség mandátuma lejárt, többek között új elnökséget és elnököt kellett választani a szervezet élére. A tartalmi és pénzügyi beszámolókat az egybegyűltek egyhangúlag elfogadták. Több felszólalásban is dicsérettel illették a kopácsi alapszervezet vezetőségét, hiszen az elmúlt években rendkívül jól gazdálkodtak az anyagi lehetőségekkel.

 

Cickai Csaba maradt az elnök

Cickai Csaba elnök megköszönte az eddigi elnökség munkáját, majd a közgyűlés felmentette őket tisztségükből.

– Az új elnökség megválasztásakor az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy fiatalítsunk, hogy lehetővé tegyük az ifjabb korosztály képviselői számára, hogy kivegyék a részüket a közösségi munkából. Úgy vélem, hogy a tagság egybehangzó helyeslése is bizonyíték arra, hogy megfelelő emberek fogják vezetni az alapszervezetet az elkövetkező években – tudtam meg Cickai Csabától.

A kilenctagú elnökségben a következő személyek kaptak helyet: Bálint János, Cickai Csaba, Facskó Mónika, Farahó Zsolt, Kovács János, Kriják Krisztina, Pajrok Andor, ifj. Varga József és Varga Zoltán. Az újonnan felállt elnökség saját soraiból választott új elnököt és alelnököt. Az elnöki tisztség betöltésére ismét Cickai Csabát tartották a legalkalmasabbnak, aki megköszönte a bizalmat. A két alelnök pedig Bálint János és Farahó Zsolt lett.