Festőműhely Pélmonostoron

133

Festőműhelyt rendeztek szombaton a HMDK pélmonostori alapszervezete székhelyén. A foglalkozást az egyesület művészeti szekciója szervezte, melynek új vezetője Horvát Adrián.

A pélmonostori HMDK-alapszervezet megalakulása óta igencsak szerteágazó tevékenységet folytat.

Az egyesület keretei között festőszakkör is működik, amely korábban rendszeresen szervezett amatőr képzőművészeti alkotótáborokat.

– Szekciónk két évvel ezelőtt megszűnt, amikor az új székházunkba való költözéssel voltunk elfoglalva, most azonban újjáalakítottuk, ezt követően ez volt az első festőműhely, de nem az utolsó – nyilatkozta lapunknak Horvát Adrián pélmonostori festő és szobrász, a szekció vezetője.

A szombati műhelyfoglalkozásra tizenöt alkotó gyűlt össze, itthoniak és vajdaságiak, amatőrök és profik is voltak a résztvevők között. Az alkotóműhely témája nem volt meghatározva, a legtöbben az őszi tájból merítettek ihletet.

Az eseményen megjelent Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk és Kovács Ferenc is, a pélmonostori HMDK-alapszervezet vezetője, aki köszönetet mondott Keresztes Árpádnak a pélmonostori művészeti szekció korábbi koordinálásáért. Az egyesület elnöke lapunknak elmondta, a mostani festőműhely nem valósulhatott volna meg a zágrábi Kisebbségi Tanács, a HMDK, valamint Pélmonostor város támogatása nélkül.