Felújítják a strandot Puskáson

0
787

Folyamatban van a darázsi Duna-holtág, a Puskás strandjának felújítása, mely a tervek szerint június végétől fogadhatja a strandolni vágyókat.

Beköszöntött a nyár, hamarosan nyílnak a strandok, a természetes fürdőhelyek pedig várják a hűsölni vágyókat, ahogy beköszönt a jó idő.

Sok-sok fürdőhely áll rendelkezésünkre, szinte minden településen van olyan tó vagy folyó, amelyik alkalmas a strandolásra.

Eszéken a kiépített medence mellett népszerű a Dráva-strand is, egyrészt a természetes környezet, másrészt a csúszdák és egyéb sportolási, szórakozási lehetőségek miatt.

A Baranya-háromszög egyik közkedvelt strandja a kiskőszegi Zöld-szigeten található. A Zöld-sziget nemcsak a helyieket vonzza, hanem más településekről is jönnek víkendezők.

Eszékiek, pélmonostoriak és a környező falvakból érkezők hűsíthetik magukat a sziget nagy, homokos strandján, de a röplabdapályát is használhatják, ha játszani támad kedvük. Sokan fürödnek itt hétvégenként, de ha valamilyen szabadtéri rendezvény van a Zöld-szigeten, még többen fordulnak meg a strandon. Itt rendezik minden augusztusban a motoros találkozót, de a júliusi, elektronikus zenei rendezvénnyel egybekötött röplabdabajnokság is évről évre nagyobb népszerűségnek örvend.

A Darázs közelében található Duna-holtág, a Puskás is népszerű hely mind a horgászok, mind a fürdőzők körében. Itt is nagy szabadstrand van, amely nemsokára megújulva várja a fürdőzőket.

Stipan Šašlin, a Darázsi járás elöljárója arról számolt be nemrég a Glas Slavonije napilapnak, hogy a munkálatok folyamatban vannak, és június végén már fogadhatja a vendégeket a felújított strand.

A Darázsi járás az idegenforgalmi minisztériumtól 435 ezer kúnát kap a puskási strand rendbe hozására, a projekt megvalósításához szükséges további 200 ezer kúnát pedig saját költségvetésből biztosítják.

A munkálatok részét képezi a strand medrének kitisztítása, ezen kívül egy fa szerkezetű sétányt is építettek, a Kopácsi-réten található fahíd mintájára.

A tervek szerint mellékhelyiség, napelemes zuhanyzó, csúszda és bárhelyiség is lesz majd a strandon. A kb. 4000 négyzetméteren fekvő strand felé aszfaltozott út vezet majd, a közelében pedig parkolót alakítanak ki.

A puskási strandon kívül másutt is felújítanak, fejlesztenek a projekt keretében, ezek révén a járás idegenforgalmának a növekedését szeretnék elérni.