Farsangoltak a dályhegyiek

0
108

A dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület az idei évet is a farsangi bállal nyitotta meg, melyre szombaton került sor a falu kultúrotthonában, az eseménynek több mint kétszáz résztvevője volt.

A dályhegyiek idén rendezték meg harmadik alkalommal új kultúrotthonukban hagyományos farsangi batyubáljukat, mellyel ezúttal is elégedettek a szervezők. Hugyik Imre, a kultúregyesület vezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, több mint kétszázan vettek részt a mulatságon, környékbeli, baranyai, eszéki és vajdasági vendégeik is voltak. Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, a HMDK elnöke és De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul is részt vett rajta, ők nyitották meg a rendezvényt.

A vendégek szórakoztatásáról a kórógyi Aranycsárdás zenekar gondoskodott, a legkitartóbbak hajnalig báloztak.

– Amikor az első bálunkat tartottuk új kultúrotthonunkban, még nem volt meg a központi fűtés, mostanra viszont minden adott, hogy programokat rendezzünk itt, a szombati bál is nagyon jól sikerült – nyilatkozta lapunknak Hugyik Imre.

Azt is megtudtuk tőle, épül a kultúrotthon parkolója, reményeik szerint tavaszra elkészülnek vele, s a virágfesztivál vendégei már használhatják. Ezúton is köszönetét fejezi ki a HMDK-nak és a magyar kormánynak, hogy támogatták az egyesületet és a falut a parkoló megépítésében is, melyen 55 autó fér majd el, így nem kell többé az út mellett hagyniuk járműveiket a vendégeknek.

A szombati bál is a HMDK, valamint a dályhegyi helyi választmány és az erdődi járási kisebbségi önkormányzat támogatásával valósult meg.

Soron következő programjaikkal kapcsolatban Hugyik elmondta, tánccsoportjuk munkához látott, készülnek a legközelebbi szereplésekre, gyakorolják a legutóbb betanult koreográfiát, az egyesület vezetői pedig már egyeztetnek a virágfesztivállal kapcsolatban, amely mára a járás egyik legjelentősebb tömegrendezvényévé nőtte ki magát.