Farsangi lovas rendezvény Kórógyon

0
50

Második alkalommal rendezett Kórógyon farsangi lovas felvonulást Palkó János, a helyi tájház egyik tulajdonosa. Az eseményre a környező települések lovas egyesületeit hívta meg.

– Valamikor magyarok voltak a legnagyobb lótartók, ma már sajnos szinte senki sem foglalkozik lovakkal a faluban – panaszolja Palkó János, hozzátéve, néhány éve még neki is több mint húsz lova volt. Jelenleg mindössze néhány póniló, kecske, szamár és egyéb háziállatok gazdagítják tájházuk udvarát, de tervezi, hogy ismét vásárol lovakat, hisz, mint mondja, nem lenne szabad kivesznie ennek a régi, szép hagyománynak Kórógyon. Ezért szervezte meg tavaly és idén is a farsangi lovas felvonulást, melyre a környező falvak lovas egyesületeit is meghívta.
– A hideg idő ellenére idén is szép számú résztvevője volt a felvonulásnak. Végigmentünk a falu főutcáján, útközben több háznál, többek között a Cserepes-kávézónál is megálltunk, ahol megvendégeltek bennünket, szólt a zene, és sokan voltak kiváncsiak a programra, különösen a gyerekek örültek a lovaknak – nyilatkozta lapunknak Palkó János.

A felvonulás a részvételt „igazoló“ oklevelek kiosztásával és vacsorával zárult. Az eseményen részt vett Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője is.