Farsangi lovas felvonulás Vukováron

0
75

A Vukovári Magyarok Egyesületének tagjai rendszeresen részt vesznek a városi és a megyei eseményeken, valamint számos saját rendezvényt is tartanak. Az egyesület tagjai legutóbb a farsangi lovas felvonulás résztvevőit látták vendégül.

A vukovári székhelyű Potkova (Patkó) lovas egyesület minden évben farsangi felvonulást rendez. Ilyenkor az egyesület tagjai lóháton, illetve szekereken énekelve bejárják a várost. A felvonuló lovasok időnként megállókat tartanak egy-egy nevezetes helyen vagy egyesületnél. Az idei felvonulás egyik megállója a vukovári Magyarok Otthonánál volt, ahol a Vukovári Magyarok Egyesületének tagjai várták őket.  Az egyesület tagjai magyar ételekkel és italokkal kedveskedtek a vendégségbe érkező 58 lovasnak, akik énekkel és tánccal hálálták meg a vendéglátást.

– Nagyon örülünk, hogy az idén hozzánk is ellátogattak a vukovári lovasok. Nagyon jól éreztük magunkat velük és ők is örömmel érkeztek hozzánk. Az egyesület tagjai már most megígérték, hogy jövőre is meglátogatnak minket – mondta Jakumetović Rozália, az egyesület elnöke.

A vukovári magyarok egyesületének következő rendezvénye a vukovári magyar bál lesz.