Falunap és bormaraton

166
10-vrsmarti-falunap

Október 6-án, szombaton Vörösmarton ismét sor került a már hagyományosnak mondható falunapra. Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény egyik csúcspontja a bormaraton volt.

A programok már a délelőtti órákban elkezdődtek. A kultúrotthon előtt, illetve a Katolikus szurdokban kirakodóvásár várta az érdeklődőket 10 órától, míg a Református szurdokban kisvasút, állatsimogató, illetve íjászbemutató. A délutáni program szüreti felvonulással kezdődött, majd a Katolikus szurdokban folytatódott külföldi kultúregyesületek táncbemutatóival. A rendezvényre Macedóniából, Erdélyből, illetve a szomszédos Vajdaságból is érkeztek fellépők. Délután 3-kor kezdődött a várva várt bormaraton, amelyen az idén rekord mennyiségű résztvevő indult, több mint 300 ember vágott neki a 18 pincét érintő borkóstolónak.

A maraton után könnyűzenei koncertekkel folytatódott a program. Az est fénypontja Rúzsa Magdi koncertje volt, aki elkápráztatta a közönséget.

– Nagy örömömre szolgált, hogy a horvátországi magyarság körében is alkalmam volt fellépni – nyilatkozta lapunknak Magdi.

A koncertek után helyi  DJ-k következtek, akik reggelig biztosították a jó hangulatot a fáradhatatlan közönségnek.

 

{fcomment}