Falugyűlés Várdarócon

184
08-falugyls-2

Várdaróc – Április 12-én a Várdaróci Helyi Választmány falugyűlést tartott, ahol ismertette a települést érintő legfontosabb problémákat. Az ülésen részt vett Ružica Bilkić, a járás elöljárója, Cickai Csaba elöljáró-helyettes és Željko Cickaj, a Bellyei Járási Tanács elnöke.

Elsőként Micheli Zsolt, a Helyi Választmány elnöke szólt az egybegyűltekhez, aki elmondta, évek óta a legnagyobb probléma a közvilágítás hiánya, valamint az, hogy az elmúlt időszakban a helyi választmány munkáját ellehetetlenítették azzal, hogy  még a költségvetésben előirányzott támogatást sem kapta meg a falu. Bemutatta azokat a kérvényeket, amelyeket az elmúlt időszakban a járáshoz intéztek, és amelyekre választ sem kaptak. Azt is sérelmezik, hogy a települést érintő kérdésekben sem kérik ki a Helyi Választmány döntését. Így volt pl. legutóbb is, amikor a közmunkák vezetését sem a Helyi Választmányokra, hanem HDZ-párttagokra bízták. Az egyesületek vezetői pedig azt rótták fel az elöljáró asszonynak, hogy  miért tesznek különbséget egyes szervezetek között, és miért kapta meg a teljes támogatást pl. a bellyei labdarúgó-egyesület, a várdaróci labdarúgó-egyesület és a Várdaróc Magyar Kultúregyesület meg nem.

Az elöljáró asszonynak nem volt könnyű dolga a vádak hárítását illetően, hiszen tény, hogy az elmúlt évben igenis mostohán viszonyult Várdaróchoz. Ami a támogatások elosztását illeti,  a gazdasági válságra próbálta hárítani az egészet, és azzal magyarázni a kevesebb támogatást,  de erre azt válaszolták, hogy akkor egyformán kevesebb támogatás  járjon mindenkinek. Ami a közvilágítást illeti, azt ígérte, hogy napokon belül elkezdődnek a munkálatok, valamint a Rózsa utca régóta tervezett építése is, és hamarosan kiírják a pályázatot a kivitelezőre.