Ezüstérmet szereztek a pélmonostoriak az országos röplabdatornán

0
31

Országos röplabdatornát rendeztek az isztriai Rovinjban május 10-12. között, melyen a pélmonostori lánycsapat a saját kategóriájában az előkelő második helyet szerezte meg.

A sporteseményen mintegy 50 sportklub vett részt, a kisröplabda kategóriában 27 női és 7 férfi, a mini kategóriában pedig 16 női csapat játszott.

A „kis” kategóriában a lánycsapatok közül a zágrábi Mladost csapata vitte el az aranyérmet, a pélmonostori sportklub lánycsapata ezüstérmes lett, a harmadik  helyen pedig a szintén zágrábi Olimpik végzett. A fiúcsapatok közül az eszéki Mursa, a fiatalabbak kategóriájában pedig a zágrábi Dinamo lánycsapata lett dobogós.

Hatvalić Joško, a pélmonostori Baranja Női Röplabdaklub vezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, csapatuk Szlavóniában és Baranyában hat tornán vett részt zsinórban, és mivel regionális szinten másodikak lettek, kijutottak az országos megmérettetésre. Köszönetét fejezte ki a játékosok szüleinek és a sportegyesület tagjainak és minden támogatónak, akik biztosították a négynapos rovinji szereplés pénzügyi feltételeit, valamint az edzőnek, Darko Bošnjaknak, aki ilyen kiválóan felkészítette a lányokat.

A tavalyi bronzérem után az országos szinten elért idei siker a pélmonostoriak lelkesedésének, igyekezetének és a komoly munkának köszönhető.