Ez az a nap! – a Kárpát-medencei turné során Eszéken is bemutatkoztak

0
41

Idén 20 éves az „Ez az a nap!” produkció, aminek örömére Kárpát-medencei turnéra indult a csapat, melynek keretében a múlt héten Eszékre is ellátogattak. A körút utolsó állomása nyáron a budapesti Puskás Aréna lesz.

Az „Ez az a nap!” produkció 2000-ben egy misszióként indult, melynek célja a keresztény hit népszerűsítése különböző zenés produkciók keretében. Az elmúlt 20 évben a szervezők számos stadiont töltöttek meg Kárpát-medence-szerte. Rendezvényeiken több mint 250 ezren vettek részt, a színpadokon pedig több mint 30 nemzet képviseltette magát. Az idei jubileumi évben egy megaprodukcióval készülnek a szervezők. Ez év július 18-án az Ez az a nap! felekezetközi zenés mozgalom elérkezik történelmének legjelentősebb állomásához, amikor is összehív 60 ezer embert, hogy megtöltse Európa egyik legnagyobb stadionját, az egykori Népstadion helyén felépült új Puskás Arénát. A nagyszabású rendezvény népszerűsítése érdekében Kárpát-medencei körútra indult a csapat, melynek egyik állomása Eszék volt. A múlt keddi rendezvényre a városi kézilabdacsarnokban (Gradski vrt) került sor mintegy 500 néző jelenlétében. Az előadás során több neves magyar és horvát előadóművész is színpadra lépett.

– Kárpát-medencei turnénk részeként minél több emberhez el szeretnénk juttatni Jézus igéjét, és azt is, ha minél több ember eljönne a nyáron esedékes budapesti rendezvényünkre. A Puskás Arénában megrendezendő koncert arra is reflektál, hogy annak idején Rákosi Mátyás a keresztényellenes kommunizmus nevében adta át az egykori Népstadiont, mi pedig az új stadionban a kereszténységet fogjuk dicsőíteni – mondta László Viktor főszervező.