Évi közgyűlés a kopácsi önkéntes tűzoltó-egyesületnél

0
66

A hét végén tartotta rendes évi közgyűlését a kopácsi önkéntes tűzoltó-egyesület. Beszámoltak az elmúlt év történéseiről a tagságnak és a meghívott vendégeknek.

A közgyűlésen a pénzügyi beszámoló mellett a tavalyi év eseményeit is ismertették.

Az összejövetelen részt vettek a falu civil szervezetei is: az Arany János Kultúregyesület, a HMDK-alapszervezet, a vadásztársaság és a sportegyesület képviselői is, melyekkel kiváló kapcsolatot ápolnak a kopácsi tűzoltók. A vendégek között voltak továbbá a kopácsi szervezettel együttműködő (pélmonostori, bácskertesi, haraszti, várdaróci és laskói,) tűzoltó-egyesületek képviselői is.

Cickai Csaba, a kopácsi tűzoltók elnöke többek között elmondta, 2019-ben összesen öt tűzesethez vonultak ki, három szabadtéri, egy kéménytűz, valamint egy kigyulladt melléképület mentésében vettek részt.

Željko Kolarić, a bellyei tűzoltó-egyesület parancsnoka elismerően szólt a kopácsi tűzoltók tevékenységéről, mellyel segítették a járási szintű egyesület munkáját is.

Az ülésen elhangzott, a kopácsi tűzoltó-egyesületben jelenleg összesen 16 vizsgázott tűzoltó tevékenykedik, és tíz olyan fiatal van, akik a tűzoltóvizsga előtt állnak.

– Aktív és lelkes csapatunknak hála eredményes év van mögöttünk. Problémát jelent viszont, hogy a Bellyei járás területén a mi tűzoltóotthonunk a legöregebb, amely már sem minőségében, sem méreteiben nem kielégítő számunkra, ezenkívül technikai újításokra is szükség volna – mondta az egyesület elnöke, hozzátéve, egyetlen járművük egy öreg furgon, és rohamkocsijuk sincs még.

Megjegyezte, szerencsére kaptak ígéreteket a Bellyei járás részéről és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnktől is a technikai és infrastrukturális hiányosságok javítására, pótlására.