Daruváron ülésezett a Belovár-Bilogora megyei magyar kisebbségi tanács/önkormányzat

0
35

A megyei kisebbségi szemlének idén a magyarok lesznek a házigazdái – főként erről esett szó a Belovár-Bilogora megyei magyar kisebbségi tanács rendes közgyűlésén, amit követően a magyar honvédség tagjait tájékoztatták és kalauzolták Daruváron.

Berkes Zlata, a grémium elnöke lapunknak beszámolva elmondta, hogy a Belovár-Bilogora megyei magyar kisebbségi tanács ülésére Daruváron került sor, ahol az idei Nemzeti Kisebbségi Szemle körüli teendőkkel foglalkoztak, hiszen idén a magyar közösség kapta meg a házigazda szerepét. A szemlére július 2-án fog sor kerülni Nagypiszanicán.

A tanácskozást követően vendégül látták a Magyar Honvédség azon tagjait, akik éppen kiképzési idejüket töltik a belovári laktanyában. Harminc magyar katonát tájékoztattak az ebben a régióban élő nemzettársaik mindennapjairól és örökségéről. Elkalauzolták őket Daruvár nevezetességeihez, idegenvezetőjük pedig Janković Alojzija grófkisasszony volt, akit Sabo Snježana  személyesített meg. Így járták végig a városi látnivalókat, miközben az idegenvezető a történelmi alak bőrébe és korhű ruhába bújva mesélt a múltról.