Évfolyam-találkozó a 41. évfordulón

0
224
10-talalkozo

Kopács – A szabadkai tanítóképző középiskola 1970-ben végzett tanulóinak a találkozójára került sor múlt szombaton (május 28-án) a kopácsi vadászházban.

Mint ahogy a ballagóének mondja: „szétszór a sors, mint szél a port, ki tudja, merre vet…”, úgy szórta szét a sors a szabadkai tanítóképző 1970-ben végzett diákjait is, akik közül többen Magyarországra kerültek. Farahó Annát Kopácsra vetette a sors.

– Annak idején sok bácskai tanító került a Baranya-háromszögbe, akik közül csak kevesen maradtunk itt. A tavaly Szabadkán megrendezett 40 éves találkozónkon döntöttük el, hogy ezentúl évente találkozunk. Kopács az én ötletem volt, szerettem volna volt évfolyamtársaimnak megmutatni ezt a csodálatos hangulatú falut, a települést körülölelő tájat és azt, hogy a falusi tanító is igazi pedagógus lehet. Habár egy évvel ezelőtt találkoztunk, a mostani összejövetelen is volt miről beszélnünk. Jövőre pedig Adán találkozunk – mondta Farahó Anna, a kopácsi találkozó szervezője.

A képen:

Balról jobbra: Hajdú Irén, Linka Erzsébet, Pintér Mária, Urbán Leona, Győri Magdi, Kucsera Anna, Kovács Rózsa. Második sor: Sarnyai István, Harci Mária, Lányi Gizella, Újfalusi Gizella és Horvát Tibor.