Éves közgyűlés a laskói vadászoknál

0
72

A laskói Fácán Vadásztársaság a hét végén tartotta meg közgyűlését, ahol az idei évre szóló terveket is megvitatták.

A laskói Fácán Vadásztársaság közel 3000 hektáros területen gazdálkodik. Éveken keresztül a legnagyobb problémájuk a vadászház hiánya volt. Végül egy, a település központjában lévő épületet vásároltak meg, amit nagylelkű támogatók – köztük a HMDK és Jankovics Róbert képviselőnk – segítségével sikerült használható állapotba hozni, de további kisebb munkálatokat is terveznek az épületen. Többek között erről is beszéltek a hét végi közgyűlésen. A problémákról szólva elmondták, hogy az afrikai sertéspestis miatt speciális intézkedéseket kellett bevezetniük, ami pluszköltséget jelent az egyesületnek. A közgyűlés tagjai örömmel nyugtázták, hogy számíthatnak a HMDK és a Bellyei járás támogatására, amit Jankovics Róbert HMDK-elnök és Varga Gábor, a Bellyei járás elöljáró-helyettese köszöntőjében ki is jelentett.

Szó volt arról is, hogy jó az együttműködés az Ifjúsági Otthont fenntartó ifjúsági egyesülettel és HMDK-alapszervezettel. Elismerően beszéltek a két egyesületet vezető Munk Erikről is, aki sokat tett azért az elmúlt időszakban, hogy a laskói közélet fellendüljön.

– Örülünk, hogy településünkön ismét mozgalmas, eseménydús élet folyik. Igyekszünk mi is kivenni a részünket a helyi rendezvények szervezéséből, így például a paprikafesztiválból is, ami egyre nagyobb méreteket ölt, így ránk is nagyobb felelősség és munka hárul – mondta ifj. Kelemen József, a laskói Fácán Vadásztársaság titkára, aki örömmel újságolta, hogy sok év után újra szilveszteri bált is szervezhettek a felújított Ifjúsági Otthonban. Az is elmondta, hogy a jövőben is folytatják az antunovaci vadászokkal az együttműködést, amiről az ülésen az új elnökkel is megállapodtak.