Európa-hét Splitben, sok programmal

567
europa-het-split

Splitben a május 4-9. között évente megrendezett Európa-hét elnevezésű rendezvénysorozat keretében számos kiállításra, előadásra, eseményre kerül sor. A HMDK Split-dalmát megyei egyesülete minden évben részt vesz a rendezvényen.

Európa napja (május 9.) alkalmából évek óta május elején kerül sor az Európa-hét rendezvénysorozatra Splitben, az Európai Mozgalom szervezésében.

A rendezvény május 4-én az ügyvédi kamara dísztermében kezdődött, ahol húsznál is több, a városban működő egyesület mutatkozott be. A HMDK Split-Dalmát megyei szervezetének tagjai ezúttal az elmúlt évi tevékenységüket mutatták be pannon képekkel, festményekkel, plakátokkal, magyar nyelvű könyvekkel, a baranyai kirándulásukon készült fotókkal, valamint kiemelt helyet kapott a szervezet 20 éves fennállása alkalmából készült évkönyv. Ezt a kiállítást vasárnap, május 15-ig láthatja a közönség.

A programban ezenkívül számos előadás, tanácskozás is szerepel, ahol megvitatják Split városának a legfontosabb problémáit is. A spliti magyar egyesület és a megyei magyar kisebbségi képviselő ezeken is rendszeresen részt vesz.

Az Európa-hét programja május 9-én a kisebbségi egyesületek kultúrműsorával zárult, ahol a spliti HMDK népdalköre is fellépett.