Eszközfejlesztés a kórógyi labdarúgócsapatnál

54

A kórógyi labdarúgó-egyesület a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél elnyert támogatásból és a Tordincei járás jóvoltából egy fűnyíró traktorral lett gazdagabb.

Kórógy labdarúgócsapata 1927 óta működik hivatalosan, igaz, a Győzelem nevet csak a második világháború után vették fel. A klub életében voltak szép, de nehezebb időszakok is. Az elmúlt években több fejlesztést is megvalósítottak.

– Noha jelenleg nincs első csapatunk, mindent megteszünk azért, hogy ismét legyen, és hogy az egyesület megünnepelhesse fennállásának a 100. évfordulóját. Fontosnak tartjuk a horvátországi magyar labdarúgócsapatokkal a kapcsolatot, így rendszeresen részt veszünk a barátságos focitornákon. Tavaly megrendeztük a Kárpát-medencei magyar labdarúgócsapatok első találkozóját azzal a céllal, hogy minél több külhoni és anyaországi labdarúgóklubbal tudjunk ezáltal kapcsolatot teremteni és ápolni. Aktív az öregfiúkból álló csapatunk, akik a nyáron egy barátságos meccsre a Ferencváros öregfiúk labdarúgóit fogadták – mondta Paprika Dániel, a kórógyi Győzelem LE vezetője, aki hozzátette, hogy a labdarúgó-egyesület a meglévő működési körülmények fenntartása érdekében igyekszik különböző pályázati lehetőségeket is kihasználni, így például legutóbb a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél pályáztak, többek között ebből sikerült megvásárolni egy fűnyíró traktort is.