Eszéki magyar iskolaközpont: csodaszép festményeket készítettek a kezdő ecsetforgatók

0
208

Az Andócsi-Tar Melinda által szervezett festészeti műhelyfoglalkozás résztvevői az akrilfestésben próbálhatták ki magukat a Pécsről érkezett Gitta Alkotóstúdió instruktorainak iránymutatásával.

A szabadidős tevékenység, azon belül is a kézműves foglalkozások kínálatának bővítése volt a célja Andócsi-Tar Melindának, amikor márciusban kerámiafestő műhelyt indított az eszéki magyar iskolaközpontban, majd május végén a pécsi Gitta Alkotóstúdióba szervezett látogatást, ahol a résztvevők egy kis időre festőművészekké válhattak, profi instruktorok segítségével.

Június végén szintén festőműhelyre került sor a Gitta Alkotóstúdió vezetésével, amelyet ismét az eszéki magyar iskolaközpontban rendeztek meg.

Tizenhárman jelentkeztek az önköltséges műhelyre, melyen a stúdió a festéshez szükséges minden eszközt biztosított, két instruktora pedig tanácsaival látta el a résztvevőket munka közben.

A Gitta Alkotóstúdió vezetője, Végh Edit Gitta festőművész önképzéssel, illetve tanfolyamok, szakkönyvek segítségével tanult festeni. A stúdió weboldalán olvasható bemutatkozójában azt állítja, az alkotásban „az igazi trükk, hogy tudjunk látni”, ami tanítható.

Erről – mondta el lapunknak Andócsi-Tar Melinda – a legutóbbi festőműhely résztvevői is megbizonyosodhattak, hiszen gyönyörű alkotások kerültek ki kezeik közül, melyeket büszkén vihettek haza szobájuk falára, vagy ajándékozhattak oda szeretteiknek.

Azt is megtudtuk, hogy a következő festőműhelyre augusztus 25-én kerül sor. Melinda már most felhívja az érdeklődők figyelmét, jelentkezzen bátran, aki egy kicsit kiszakadna a hétköznapok taposómalmából, feszegetné saját határait és kipróbálná magát a festésben. Jelentkezni az antamelinda@gmail.com e-mail-címen lehet.