Eszéken mutatták be az Odüsszeusz című darabot

0
37

Az eszéki Zrínyi Magyar Kultúrkör keretei között működő Dörömb Gyermekszínjátszó Csoport az eszéki gyermekszínházban mutatta be Odüsszeusz című darabját.

„A színház nem földi színtér! A Színház menedék. Csodák világa. Lehetsz ott királynő, császár és szolga, bohóc és kurtizán. Veled ott minden megtörténhet. Meghalhatsz. Újjászülethetsz. A színház: szerelem! Örökké tartó láz” – idézzük Polgár Ernő szavait. A színjátszás iránti szeretet valóban egy életen át elkíséri az embert, és különösen szép azt látni, amikor ez a fajta tűz már fiatal korban jelentkezik. Az Eszéken működő horvátországi magyar gyermekszínjátszó csoportban is olyan fiatalok találhatók, akik lelkesen, elkötelezetten viszonyulnak a színművészethez.

Nagy nap volt számukra a múlt csütörtök, hiszen családtagok, barátok, színházkedvelők gyűltek össze az eszéki Branko Mihaljević Gyermekszínház nézőterén, hogy megtekintsék a Dörömb Gyermekszínjátszó Csoport Odüsszeusz című darabját. A 16 fiatal színjátszó első alkalommal mutatta be legújabb darabját hazai közönség előtt, amit hosszú hónapok munkája előzött meg. Ferenczy Nikolett, a csoport vezetője köszöntőjében elmondta, nagyon lelkes és tehetséges fiatalokról van szó, akik igazán komolyan vették a próbákat és a felkészülést. Ez be is bizonyosodott, hiszen a modern elemekkel megtűzdelt, klasszikus mű feldolgozását a közönség vastapssal jutalmazta.

A munka folytatódik a csoportban, szívesen tesznek eleget meghívásoknak, és ápolják a kapcsolatokat más itthoni és külföldi színjátszócsoportokkal is. Köszönetet mondtak az eszéki városvezetésnek, amely lehetővé tette, hogy a darab bemutatására a színházban kerülhetett sor.

Működésüket a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alap támogatása teszi lehetővé.

A bemutatón részt vett Nyári Denisz, a Zrínyi Magyar Kultúrkör elnöke, valamint a kopácsi Arany János Magyar Kultúregyesület színjátszócsoportja is.