Eszéken jártak az egyik magyarországi újságíró-szervezet tagjai

157
06-MUOSZ

Eszék – Szeptember 22-én, csütörtökön a Magyar Újságírók Országos Szövetsége külpolitikai szakosztályának a tagjai Eszékre látogattak, ahol találkoztak a HunCro Médiaközpont munkatársaival, valamint a HMDK elnökével, Jakab Sándorral is. Eszék óvárosában Andócsi János kalauzolta a vendégeket.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a legnagyobb múltú és létszámú médiaszervezet Magyarországon. Mintegy ötezres tagságában – szakosztályokba, vidéki klubokba szerveződve – az írott és az elektronikus sajtó, a széles értelemben vett kommunikációs szakma minden képviselője jelen van: újságírók, szerkesztők, fotósok, karikaturisták, designerek, szóvivők és pr-szakemberek.

Múlt hét csütörtökön a MÚOSZ Külpolitikai Szakosztályának tagjai hagyományos évi tanulmányútjukat Eszéken „teljesítették”. Először a HunCro Médiaközpont új irodahelyiségét nézték meg, majd egy munkaebéd keretében, kötetlen beszélgetés formájában tájékoztatták őket a horvátországi magyarság helyzetéről, gondjairól. A beszélgetésen részt vett Závoczky Péter, a zágrábi magyar nagykövetség gazdasági tanácsosa, majd a társasághoz csatlakozott Jakab Sándor, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke is, aki az ernyőszervezet tevékenységét ismertette.

A találkozót követően a szakosztály tagjai Andócsi János, a HM főszerkesztője és a HMDK alelnöke kalauzolásával egy sétát tettek Eszék történelmi városnegyedében.