Eszéken és Kopácson jártak a zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör tagjai

0
50

A zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkörben a 19. századi jeles magyar költő, Petőfi Sándor születésének a 195. évfordulója alkalmából összeállítottak egy műsort, címe „Petőfi Sándor – a költő, forradalmár, nemzeti hős”, mellyel a magyar költészet óriásának életéről és tevékenységéről emlékeznek meg. Az előadást szeptember 29-én Eszéken és Kopácson mutatták be.

Eszéken a Népkör Magyar Kultúregyesület székházában tartották meg előadásukat, Kopácson pedig az Arany János Magyar Kultúregyesület könyvtártermében fogadta őket a szépszámú közönség, köztük Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője is.

Válogatás hangzott el Petőfi költeményeiből, a korszakra jellemző dalrészletek pedig zenei aláfestésül szolgáltak a költő életének és tevékenységének legfontosabb mozzanatait bemutató képsoroknak.

Az Ady Endre Magyar Kultúrkör már nem először látogatott el Kopácsra, ezt megelőzően szintén egy irodalmi összeállítással kedveskedtek a helyieknek.

A program után alkalom nyílt ismerkedésre is, a közös vacsora és a kötetlen beszélgetések lehetőséget biztosítottak arra, hogy a két kultúregyesület a jövőben még szorosabbra fűzze kapcsolatát.