Eszék város napja – kitüntették dr. Szántó Tibort

306

December 2-án ünneplik Eszék város napját. Ebből az alkalomból a Horvát Nemzeti Színház adott otthont a városi tanács díszülésének, amelyen 14 szervezetet, személyt tüntettek ki a város plakettjével, köztük dr. Szántó Tibort, aki az egészségügyben kifejtett munkájáért érdemelte ki az elismerést.

December 2-án ünneplik Eszék város napját: 224 évvel ezelőtt, 1786-ban ezen a napon II. József császár rendelete alapján egyesítették a három különálló városrészt: az alsó-, a felső- és az óvásrost.

A város napja alkalmából az eszéki Horvát Nemzeti Színházban tartotta díszülését a városi tanács. A testület ünnepi ülését Gordan Matković vezette, majd Krešimir Bubalo polgármester, Vladimir Šišljagić zsupán és mons. dr. Đuro Hranić, a djakovo-eszéki egyházmegye segédpüspöke szólt az egybegyültekhez.

Eszék város emlékplakettje dr. Szántó Tibornak

Az ünnepi beszédek után került sor Eszék város emlékplakettjének átadására. Azok a szervezetek, vállalatok és egyének vehették át az elismerést, amelyek/akik munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő eredményeket értek el. Így többek között dr. Szántó Tibor volt pralamenti képviselő, a HMDK országos szervezete elnökségének a tagja is, aki az egészségügyben kifejtett munkája okán érdemelte ki az elismerést. A laudációban kiemelték, hogy Szántó Tibor két ciklusban is az  Eszéki Városi Tanács tagja volt, hogy „A rákbetegség korai felismerése“ elnevezésű nemzetközi program koordinátora, az Eszéki Rákellenes Liga elnökésgi tagja, a Nemzeti Egészségügyi Lap és a Horvát Közegészségügyi Magazin szerkesztőségének a tagja.

– Nagy megtiszteltetés és elismerés is számomra, hogy átvehettem Eszék város emlékplakettjét. Ez még nagyobb erőt ad ahhoz, hogy munkámat és önkéntes vállalásaimat is folytatni és teljesíteni tudjam. Igyekszem a jövőben is mindent megtenni azért, hogy minél több emberhez eljussanak a rákbetegségekkel kapcsolatos információk, vagyis igyekszem a rák elleni küzdelem fontosságára továbbra is ráirányítani a társadalom figyelmét – nyilatkozta lapunknak dr. Szántó Tibor a díjátadás után.