Esti villanyfényben rendezhetik a falunapot Kiskőszegen

0
281

Mozgalmas az idei tavasz Kiskőszegen. A lakosság nagy örömére a településen több, régóta várt beruházás kivitelezése is megkezdődött. Ezzel párhuzamosan a helyi szervezetek már készülnek a májusi falunapra is, mely idén is kétnapos lesz.

Kiskőszeg egyike azon kevés drávaszögi településeknek, ahol eddig nem történt meg az alacsonyfeszültségű elektromos hálózat modernizálása, valamint a közvilágítás kiépítése. A méltatlan helyzet hamarosan megoldódik.

– Nagy öröm számunkra, hogy végre megkezdődött településünkön is az elektromos hálózat modernizálása és a közvilágítás kiépítése. Ez egy kétéves folyamat, melynek egyelőre csak az első fázisa készült el, új tartóoszlopok kerültek az utcákra. Ezután folyamatosan történik majd a világítótestek felhelyezése és a régi faoszlopokról a vezetékek áthelyezése az újakra. Nagy öröm számunkra, hogy Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk segítségével ezzel gyakorlatilag egy időben megoldottuk településünk másik nagy problémáját: az eddig vízhálózat nélkül lévő utcákban is hamarosan lesz vezetékes víz – mondta Sipos Sándor, a Darázsi járás magyar elöljáró-helyettese.

Sipos Sándor

Ezenkívül az idén megújul a falu tűzoltóotthona és a HMDK kiskőszegi alapszervezetének székháza is.

Már készülődnek a falunapra

Az idei falunapra május 17-18. között kerül sor. A kétnapos rendezvény pénteki napjára egy zenés kultúrműsorral készül a kiskőszegi HMDK-alapszervezet.

– Másnap pedig első alkalommal tartunk majd falunapi horgászversenyt a településen tevékenykedő Ponty Horgászegyesülettel együttműködve a kiskőszegi Duna-parton – tájékoztatott bennünket Sipos Krisztina, a HMDK kiskőszegi alapszervezetének titkára.

Sipos Krisztina

A horgászversenyről többet Zsivics Istvántól, a kiskőszegi Ponty Horgászegyesület elnökétől tudtunk meg.

– Úgy gondoltuk, hogy idén mi is részesei leszünk a falunapnak egy horgászverseny megszervezésével. Az úszós verseny, melyre háromfős csapatokat hívunk, szombaton reggel kezdődik a falu központjában. A versenyt az a csapat nyeri majd, amelynek három tagja együttesen a legtöbb halat fogja ki – mondta Zsivics István, aki hagyományt szeretne teremteni a falunapi horgászversenyből.

Zsivics István

A falunap legnagyobb eseménye idén is a zöld-szigeti nemzetközi halászléfőző-verseny lesz, sorrendben ez már a kilencedik. A verseny után hajnalig tartó zenés mulatság következik. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.