Erik Munk postao je prvakom Mađarske u kuhanju fiš paprikaša

0
15

U subotu, 27. kolovoza, u Zalaegerszegu (Mađarska) održano je 46. državno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša pod nazivom MA-HAL, na kojemu je Erik Munk kuhao kao predstavnik udruge iz Baje, Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete. Sa svojim timom uspio je osvojiti više nagrada, među kojima je za njega najveće priznanje osvojeno prvo mjesto u kategoriji dunavskog fiš paprikaša, time je Erik Munk postao državnim prvakom Mađarske, nakon što je bio prvak Karpatskog bazena u kuhanju fiš paprikaša.

Najznačajniji predstavnik baranjske gastronomije vjerojatno je fiš paprikaš. S njim slavimo Uskrs, Božić, ali i uobičajenim danima se često puta nađe na trpezi.

Kuhati fiš zna netko u gotovo svakom kućanstvu, ali da bi se sudjelovalo na natjecanjima na poznatim mjestima, treba imati viši nivo znanja.

Erik je svoje znanje kuhanja fiš paprikaša doveo do savršenstva, što dokazuju i nagrade, među kojima je nagrada za prvaka u Karpatskom bazenu bilo najveće priznanje, izabran je za najboljeg kuhara fiš paprikaša u sedam zemalja.

Od sada je Erik Munk prvak i u Mađarskoj

Prošle subote organizirano je u mađarskom Zalaegerszegu 46. državno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša pod nazivom MA-HAL pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede. Erik Munk je na natjecanju opet uspio oboriti vlastiti rekord. Kuhao je kao predstavnik udruge iz Baje, Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete, s timom je uspio osvojiti više nagrada.

-Najponosniji sam na nagradu prvaka u kategoriji dunavskog fiš paprikaša, po kojemu sam najbolji kuhar fiš paprikaša u državnom natjecanju Mađarske – rekao je Munk, dodajući kako su oni u navedenoj kategoriji osvojili i brončano mjesto, u kategoriji ostalih ribljih jela osvojili su zlatno mjesto sa šaranom u rašljama i, za njih, je bilo veliko priznanje što su osvojili nagradu „Ízek díja – Örökös Vándordíjat“ koju je osnovao gastronom Rudolf Forschner.

Od prvaka u kuhanju fiš paprikaša doznali smo kako je pobjedom opet ostvaren jedan njegov san, koji ne bi uspio bez puno uloženog rada, naime i kuhanje fiš paprikaša treba vježbati, uvijek se može nešto poboljšati, razviti u svijetu okusa.

-Nadalje, ne bih uspio da iza mene ne stoji jedan tim stalno spreman na pomoć, naime sudjelovanje u natjecanju kuhanja, timski je rad – rekao je Erik Munk.

Iza svakog uspješnog muškarca stoji jedna žena – kaže izreka, Erik je posebno istaknuo svoju suprugu Moniku Molnar Munk, koja ga neprestano podržava u njegovim nastojanjima.

Slijedeći cilj mu je u Hrvatskoj osvojiti prvo mjesto na državnom natjecanju, koje će se održati ove subote u Belom Manastiru.