Eredményekben gazdag év van az újbezdáni kultúregyesület mögött

215
09-ujbezdan-12

Újbezdán – Az elmúlt hét végén került sor az újbezdáni kultúregyesület rendes évi közgyűlésére. A tagság meghallgatta az egyesület tavalyi évi tevékenységéről szóló beszámolókat, valamint az idei év terveit is körvonalazták.

Ružić Piroska, az egyesület elnöke beszámolójában elmondta, hogy eredményes év van mögöttük. Az egyesület keretein belül továbbra is sikeresen működik a női kórus és a zenei csoport. A tavalyi évben összesen 26 rendezvényen léptek fel határon innen és túl, ebből hatot ők szerveztek Újbezdánban.

– Ami az idei évet illeti, már megvalósult az ún. emberbál, a nőnapi műsor és március 15-i rendezvény. Április közepén színjátszó csoportok találkozóját szervezzük meg, majd májusban az anyák napjának az ünnepe és a májusfa-kitáncolás következik. Júniusra a kisbúcsút és egy lakodalmi fényképkiállítást tervezünk. Terveink között szerepel egy nótadélután megszervezése is, és mint mindig, ezúttal is a karácsonyi műsorral zárjuk majd az évet. Természetesen eleget szeretnénk tenni minél több meghívásnak is. Remélhetőleg meg tudjuk oldani művelődési otthonunk festését is idén. Az, hogy működni tudtunk, nagyban köszönhető a zágrábi Kisebbségi Tanácsnak, a HMDK-nak, a Fermopromet cégnek és a Petlovaci járásnak, az említettek támogatása nélkül nem valósíthattuk volna meg terveinket – nyilatkozta lapunknak Ružić Piroska.