„Én biztosan a HMDK jelöltjeire fogok szavazni a szeptember 11-ei választáson!”

0
1490
Szeptember 11-én előrehozott parlamenti választások lesznek hazánkban. Ismét az urnák elé kell járulnunk. A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége Jankovics Róbertet és dr. Szántó Tibort tartja a legmegfelelőbbnek arra a feladatra, hogy a horvát száborban az összmagyarság érdekeit képviseljék. Megkérdeztünk néhány személyt, hogy ők miért ezt a „párost” támogatják majd voksukkal.

Kelemen Dávid (Szentlászló):

05-kelemen-davidEgyértelmű, hogy Jankovics Róbertre fogok szavazni. Szentlászlón a Petőfi Sándor Kultúregyesület gyerektánccsoportját vezetem, a miénk a legnépesebb együttes, 60 gyerektáncosunk van. Az elmúlt években a legnagyobb támogatást a HMDK-tól kaptuk. A viseletek megvásárlását, a fellépésekre történő utazásokat, működési feltételeinket mind a HMDK támogatásának köszönhetjük. Jankovics Róbertről, a HMDK ügyvezető elnökéről, a szervezet képviselőjelöltjéről pedig elmondhatom, hogy egyesületünk ügyeit mindig is a szívén viselte, bármilyen problémával fordultunk is hozzá, mindig segített, és nem csak ígérgetett felelőtlenül. Feltétlen a bizalmunk a HMDK-ban, és kiállunk jelöltjeik mellett.

Hordósi Dániel (Csúza):

05-hordosi-dSzeptember 11-én a magyar listát választom, és azért szavazok a HMDK jelöltjeire, mert a horvátországi magyarság többet érdemel. Biztos vagyok benne, hogy ha valaki, akkor Jankovics Róbert az, aki ennek érdekében mindent meg fog tenni. Róbert jó barátom is, akihez bármikor is fordultam, mindig szívesen és önzetlenül segített. Szerintem a horvátországi magyarságnak ilyen parlamenti képviselőre van szüksége, mint ő. Ugyanakkor különösen örülök, hogy dr. Szántó Tibor lesz a helyettese, hiszen ő már bizonyította, hogy képes méltóképpen képviselni magyarságunkat. Bízom benne, hogy a HMDK által képviselt szakértelmet a választók is felismerik.

Sója Lajos (Hercegszőlős):

05-soja-lajosÉn biztosan a HMDK jelöltjeire fogok szavazni szeptember 11-én, a MESZ-jelöltekkel ellentétben nekik valóban minden magyar számít. Az ő céljaik korrektek és becsületesek, olyanok, amelyeket mindenki a magáénak érezhet, és büszkén azonosulhat velük. A HMDK jelöltjei azok, akik a legtöbbet tették a magyarságért, a magyar öntudatért és szellemért, a hagyományok továbbéléséért. Eddig is eredményekkel bizonyították elhivatottságukat, és úgy vélem, hogy győzelmük után még nagyobb hatékonysággal végezhetik munkájukat. Fel kellene már nyitni az emberek szemét, hogy ne higgyenek el minden hazugságot, amit általában választások előtt a meszesek ontanak magukból, a rágalmazások miatt már eddig is több tízezer kúnára büntette őket a horvát bíróság. És a voksoláskor emlékezzünk arra is, hogy a MESZ-vezetők azok, akik olyan magyarországi politikával szimpatizáltak, amely megtagadott bennünket, horvátországi magyarokat, akik ellene voltak a kettős állampolgárságnak. A MESZ-t támogatóknak is be kell látniuk, hogy az ő vezetőik azok, akik kárt okoztak, akik az egységes magyarság ellen vannak. Ezért végre egy olyan képviselőt válasszunk, aki nem a széthúzást generálja, hanem az egységért dolgozik. Ez pedig a HMDK jelöltje.

Tomić Erzsébet (Hercegmárok-Eszék):

05-tomic-erzsebet-kepesbeHogy miért voksolok Jankovics Róbertre, a HMDK képviselőjelöltjére? Azért, mert egy tisztességes magyar családból származik, nem érdekből magyar, mint egyesek. A szüleit jól ismerem, együtt jártunk a darázsi általános iskolába. Róbert fiatal, tevékeny, kitartó, nyitott személyiség, vannak elképzelései azt illetően, hogy miként lehet megőrizni ezt a maroknyi magyarságot itt, Horvátországban, és hogy hogyan lehetne ismét egy egységes és közös magyar civil egyesületet létrehozni. Én a honvédő háború alatt tagja voltam az akkor még egyedüli Horvátországi Magyarok Szövetsége elnökségének, négy évig hivatásos titkára voltam a szervezetnek. Valamiképpen a HMDK-t és a MESZ-t is e szövetség utódainak, gyermekeinek tartom. Azt szeretném, ha csak egyetlen közös, magyar szervezet lenne, és ezzel megszűnne a civakodás a magyarok között. Azt is fontosnak tartom, hogy Róbert tisztán beszéli a mi szép anyanyelvünket. De az is fontos szempont, hogy a szülei nem voltak, ahogy ő sem, a kommunista párt tagjai, ez is összeköt bennünket.