EMMI: pályázatok a külhoni magyar nyelvű közoktatás megerősítésére

358
lathatar29-emmi-palyazatok

Idén is pályázatokat hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet a külhoni magyar nyelvű közoktatás megerősítésére. A pedagógus szervezetek és iskolák augusztus 21-ig igényelhetnek támogatást.
A pályázatokat öt területre lehet benyújtani: a szülőföldön tartandó pedagógus-továbbképzések megszervezésének támogatására, a tankönyvírásra és a tankönyves műhelyek működtetésére meghívásos pályázatot írnak ki. Továbbá a szomszédos államokban és a nyugat-európai szórványterületen működő szervezetek által – a magyar anyanyelv fejlesztése céljából rendezendő – anyanyelvi szaktáborok támogatására, valamint az anyanyelven folyó tanulmányi versenyek lebonyolítására nyílt pályázatot hirdetnek.
Harsányi Zoltánné, a Balassi Intézet oktatási és pályázati igazgatóhelyettese a Kossuth Rádió Krónika című műsorában elmondta: a rendelkezésre álló keretösszeg közel nyolcvan millió forint. A pályázatok népszerűsítését jelzi, hogy minden évben kétszeres a túljelentkezés.
Harsányi Zoltánné beszélt arról is, hogy szoros kapcsolatot ápolnak a szervezetekkel, iskolákkal, s minden évben igyekeznek néhányat meglátogatni közülük. Ezen alkalmakkor szembesülnek a tényleges igényekkel és a hálával is, ha támogatást és segítséget tudnak nyújtani részükre.
A pályázatokat augusztus 21-ig lehet benyújtani.
További részletek a kormany.hu oldalon olvashatók.

 

{fcomments}