Emma Sesvećan će biti ravnateljica osnovne škole u Korogu

0
38

Na čelo škole u Korogu dolazi nova ravnateljica, a o tome je odlučio Školski odbor na sjednici 28. prosinca. Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo takvu odluku, od 09. veljače Emma Sesvećan će voditi jedinu školsku ustanovu na mađarskom jeziku u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Osnovna škola Korog je jedina obrazovna ustanova na mađarskom jeziku u Vukovarsko-srijemskoj županiji, što ju sa stajališta nacionalne politike stavlja na izrazito važno mjesto. Obrazovnu ustanovu je 20 godina vodila Rózsika Kell koja se umirovila, a na njeno mjesto je došla nova ravnateljica  Diana Pálinkás, koja je radila kao v.d. ravnatelja. Nakon što će joj mandat uskoro isteći, raspisan je novi natječaj. Školski odbor je 28. prosinca odlučio da Emmu Sesvećan smatraju pogodnom za mjesto ravnateljice. Mandat joj počinje 09. veljače.

- Reklám -

Emma Sesvećan je na budimpeštanskom Sveučilištu Eötvös Loránd završila smjer za profesora matematike i informatika –knjižničar. U školstvu radi jedanaest godina kao nastavnik, razrednik i budnim okom je pratila funkcioniranje školskog sustava, motivirana novim zadacima se javila na natječaj za ravnatelja škole u Korogu.

-Prije svega se zahvaljujem na povjerenju, posebna mi je čast, što sam ja izabrana za ovaj zadatak. Nastojat ću u obrazovanju stečena iskustva i usvojene vještine prenijeti nastavnicima škole u Korogu. Držim važnim stvari kao što su očuvanje tradicije, svjesnost o identitetu, multikulturalni odgoj, a mislim da ovo posljednje učenicima 21. stoljeća posebno igra važnu ulogu u postizanju uspjeha u njihovom životu – rekla je Emma Sesvećan, kojoj mandat od 5 godina počinje 09. veljače.