Elzavarja az udvarlókat a sérült gólya, „akihez” 17 évig járt vissza tavaly elpusztult párja

0
60

Új kérője akadt a Brodski Varoš nevű faluban élő gólyának, „akihez” 17 éven át tért vissza a párja, de Malenanak nem tetszik az új udvarló.

Stjepan Vokić – aki az állatot immár több mint húsz éve gondozza – arról beszélt, egy fiatal hím érkezett a háztetőn található fészekbe, Malenanak viszont egyáltalán nincs kedve ismerkedni az udvarlóval.

A madár mocskos volt, valószínűleg pont akkor jöhetett meg Afrikából, és a tetőn landolt. Mivel érezhette, hogy Malena nem akar tőle semmit, az egyik este elrepült, és a következő napon már nem jött vissza – mesélte Vokić, aki azt szeretné, ha a sérült madár újra párt találna magának, de a fiatal udvarló neki sem tetszett.

Minden jel arra utal tehát, hogy Malena még nem felejtette el a tavaly elpusztult Klepetant, akivel 17 év alatt összesen 66 utódot neveltek fel.

A kérdés csupán az, hogy a nőstény tovább tud-e lépni.

– A döntést ráhagyom, de ez újabb terhekkel járna számomra. A korom is ellenem van, mindennap fel kell másznom hozzá a létrán, hogy megetessem és körülnézzek, minden rendben van-e – magyarázta Vokić.

A férfi a koronavírus-járvány miatt most nem tud horgászni menni, ezért sertéshúst fogyasztanak mindketten. Ő pedig türelemmel várja, hogy képes lesz-e befogadni mást Klepetan után szeretett állata, Malena.