Első helyen végzett vendéglátásból

0
185
P03-03-11_17.06

Pitomača – Becskei Dávid, az eszéki HMOM Központ szakközépiskolájának harmadik osztályos tanulója egy vendéglátás témakörében rendezett versenyen első helyezést ért el.


Nemrég Pitomača település adott otthont a Gastro 2011 elnevezésű verseny regionális fordulójának, amelyen összesen hét megye 22 vendéglátó-ipari szakközépiskolájának a diákjai vettek részt. A mintegy 90 tanuló különböző kategóriákban mutathatta meg felkészültségét, ilyen volt például egy menü elkészítése és szervírozása, italbár vezetése, az utazási iroda feladatkörei stb. Az eszéki Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központot Becskei Dávid képviselte, akinek csapata első helyezést ért el a recepciós ügyintézés szekcióban. A csapat másik tagja Marko Ivančević volt Bjelovárról.

 

Recepciós feladatokat oldottak meg

Becskei Dávidnak a szállodai recepció különféle feladatköreiben kellett minél ügyesebben helytállnia, a felvetődő problémákat megoldania.

– A recepciós feladatnál a fiúknak természetesen idegennyelv-tudásukat is be kellett mutatniuk, Dávid az angolt választotta. Nagyon ügyesen vette az akadályokat, így a bjelovári fiúval együtt első helyezést érték el, nagyon büszkék vagyunk rá – tudtam meg Kontra-Csapó Györgyitől, a felkészítő tanártól.

Dávidot az idegen nyelvi felkészülésben Tót Szilvia angoltanárnő segítette. Az országos versenyre április 17-20-án fog sor kerülni Supetarban (Brač sziget), ahol Becskei Dávid fogja képviselni az eszéki magyar iskolaközpontot.