Először rendeztek kézműves nyári tábort Kórógyon

741
Tíz napon át reggel tíztől délután kettőig gyerekzsivajtól, nevetéstől volt hangos a kórógyi tűzoltóotthon, ahol a Kórógy Hagyományőrző Egyesület tartja július 15-ig nyári kézműves táborát.

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület négy évvel ezelőtt indította el játszóházát, mivel a településen nem működik óvoda, ezzel szerették volna segíteni a gyermekek szocializációját s egyben megkönnyíteni az óvoda- vagy iskolakezdést. A játszóházat eleinte a téli hónapokban működtették, de amióta megalakult a gyermek tánccsoportjuk, heti rendszerességgel tartották az összejöveteleiket. Elsősorban a kis táncosok számára szervezték meg a múlt hétfőn kezdődött nyári kézműves tábort, de szívesen láttak mindenkit, aki a nyári szünidőt hasznosan szerette volna eltölteni.

Cserepes Zoltán, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület elnöke azt mondja, élményt szerettek volna ezzel a gyerekeknek nyújtani a hosszú nyári szünet alatt.

10-kórógy-fogl2A kicsikkel Horvát Bence Karmela, a kicsit nagyobbacskákkal pedig Kanalas Zsuzsanna foglalkozott. Karmelának három kisgyereke van, így jól tudja, hogy csakis érdekes feladatokkal lehet a kicsiket lekötni. Zsuzsanna pedig úgy gondolja, ez a tábor nem csak azért fontos, mert munkát adott két embernek, valamint egy kis segítséget nyújt a szülőknek, hanem amiatt, hogy boldoggá teszi a gyerekeket. Mindennap különböző kreatív dolgokat készítettek, játszottak, énekeltek és táncoltak. Emellett pedig igyekeztek olyan feladatokat keresni, amelyeknél a magyar nyelvet használhatják és gyakorolhatják.

– Nincs is számunkra annál nagyobb elismerés, mint amikor a gyerekek azért sírnak, mert nem akarnak hazamenni, vagy amikor reggel egy nekünk szánt rajzzal érkeznek a táborba – mondta Kanalas Zsuzsanna.

A kéthetes program során a gyerekeket egy vukovári kirándulásra is elvitték, valamint felkereste őket Jankovics Róbert, a HMDK ügyvezető elnöke, aki a gyerekeket és a foglalkozásvezetőket is megajándékozta.

A kézműves tábor megvalósulásához Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzata és a HMDK járult hozzá.