Elnökségi ülés Pélmonostoron

0
58

A HMDK pélmonostori alapszervezete, valamint a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet november 11-én elnökségi ülést tartott székhelyén.

November 11-e Szent Márton, Pélmonostor védőszentjének a napja. Ennek a tiszteletére tartja meg a helyi HMDK-alapszervezet és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet minden évben legnagyobbnak számító rendezvényét.

A koronajárvány miatt az idei Márton-napi program elmaradt, viszont erre a napra időzítette a két egyesület az elnökségi ülését, melyen részt vett Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, a HMDK elnöke és Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke is, egyébként mindketten pélmonostoriak.

Kovács Ferenc, pélmonostori alapszervezetünk elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, a beszámolók után a Márton-napról sem feledkeztek meg, melyet a szokásokhoz híven libavacsorával és újborral ünnepelt meg a szűk körű tagság.

Az esemény keretében kiállítást is nyitottak Keresztes Árpád és Jáger János horvátországi magyar festők munkáiból, amely egy ideig még megtekinthető lesz a pélmonostori HMDK-egyesület székházában.