Elnökváltás a Petőfi Sándor MKE-ben

0
259
08-le-nelli

Laskó – Tisztújító közgyűlésen döntött úgy a Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület vezetősége, hogy az elnöki tisztséget ezentúl Déra Kornélia fogja betölteni.

A laskói Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület 1999-ben alakult újjá, azóta töretlenül munkálkodnak. Először a vegyes kar kezdte meg a háborús években szünetelő munkát. Ma már többféle tevékenységet is folytatnak. Az évek során a fiatalok éppúgy bekapcsolódtak a munkába, mint az idősek, és egyre többen érzik magukénak a kultúregyesület céljait: ápolni kultúránkat és nemzeti hagyományainkat, megőrizni a magyar nyelvet.

A kultúregyesületben nemrég tartottak tisztújító közgyűlést, amelyen Déra Kornéliának, az egyesület addigi alelnökének szavaztak bizalmat.

– Mivel minden rendezvényen, de az egyesületen belül is vállvetve dolgozunk, tekintet nélkül arra, hogy ki milyen tisztséget visel, arra a megállapodásra jutottunk, hogy a vezetői posztot stafétaszerűen fogjuk betölteni. Az elmúlt négy évben Kovács-Vajda Etelka volt az elnök, most pedig rám került a sor. Büszkék vagyunk arra, amit az elmúlt 12 évben felépítettünk, és a jövőben is mindent el fogunk követni, hogy sikeresen működjünk. Legfőbb prioritásunk jelenleg a könyvtár- és olvasóterem felújítása – tudtam meg Kornéliától.

A bevezetőben említett vegyes karon kívül az egyesület keretein belül működik ifjúsági tánccsoport, a gyerekekkel foglalkozó Unatkozó Szamarak Klubja, valamint a kopácsi Arany János Művelődési Egyesülettel közös amatőr színjátszó csoport. Kiemelkedő rendezésük minden évben az adventi koncert.

Stúdiófelvételen az Alfalusi Vegyes Kar

Régóta dédelgetett tervük a stúdiófelvétel, amire most az Eszéki Rádió jóvoltából kerülhetett sor.

– Nagyon örültünk a lehetőségnek, amit ezúton is köszönök a rádió munkatársainak. Végre megörökíthettük mindazt, amit már oly sokszor bemutattunk a közönségnek. A kórus tagjai nagyon szakszerűen viselkedtek a felvétel alatt, ami nem volt egyszerű feladat – nyilatkozta lapunknak az Alfalusi Vegyes Kar vezetője, Kettős Zsuzsanna.

Az énekszámok természetesen hallhatóak lesznek az eszéki rádió magyar adásában is, valamint ősszel egy újabb dalcsokrot is felénekelnek, ami így reményeik szerint akár egy CD anyaga is lehet hamarosan.