Elkezdődött a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja

0
14

Elkezdődött a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja. A Tárjátok ki a szíveteket! címmel évente meghirdetett akciósorozat keretében karácsonyig országszerte és a határon túl is adományokkal segíti a segélyszervezet a családokat és a rászorulókat.

A Katolikus Karitász MTI-hez is eljuttatott közleménye szerint karácsonyig több száz családot szeretnének kályhával és tűzifával támogatni. Számos helyen osztanak egész télen – a koronavírus-járvány miatt előre csomagolt – meleg ételt hajléktalanoknak és krízishelyzetben lévőknek.

A szervezet a határon túli magyar családokat is segíti kályhával, tűzifával, élelmiszercsomaggal, édességekkel és egyéb ajándékokkal az ünnepek előtt.

Az Angyalbatyu ajándékgyűjtő akció keretében nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékcsomagot készíteni és leadni az ország különböző gyűjtőpontjain. A program részletei megtalálhatók a www.angyalbatyu.hu oldalon – írták.

Hozzátették: számos iskolában és templomban gyűjtenek játékokat. Az összegyűlt ajándékokból a segélyszervezet munkatársai névre szóló ajándékcsomagokat készítenek, amelyeket a Karitász önkéntesei juttatnak el a rászoruló családok gyermekeinek.

A Katolikus Karitász programsorozatához több módon is lehet csatlakozni. A 1356-os adományvonal hívásával alkalmanként 500 forinttal támogatható a segélyszervezet munkája. A felajánlásokat várják csekken, banki átutalással, illetve a www.karitasz.hu oldalon online adományozással is lehet segíteni.

Az egyházmegyei Karitász-központokban és a meghirdetett gyűjtőpontokon egy-egy helyi program támogatásába lehet bekapcsolódni tárgyi vagy pénzadománnyal.

Az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót december 6. és 13. között tartják. A szervezet a hagyományos, vásárokon és főtereken rendezett közösségi gyertyagyújtások helyett idén a járvány miatt erre az alkalomra készített videókkal hívja majd fel a figyelmet a nehéz sorsú családok helyzetére egy héten keresztül.