Elkészült a kulturális eseménynaptár

0
205
10--mv-kerekasztal-dalyhegyi-virag

Csúza – Március 30-án, szerdán tartotta soros megbeszélését a HMDK Művelődési Bizottsága Csúzán, amelyen jelen voltak a szervezet keretein belül működő kultúregyesületek képviselői, a különböző művelődési tevékenységek hordozói, a tánccsoportok és a kórusok vezetői.

Évi rendszerességgel tart összejövetelt a HMDK Művelődési Bizottsága, ahol a szervezet keretein belül működő egyesületek képviselői egy összefogott és jól átlátható éves programot állítanak össze. Erre azért van szükség, hogy még az eddiginél is színvonalasabbak legyenek a HMDK művelődési rendezvényei, illetve hogy elkerülhetővé váljék a programok ütközése, azonos időpontokban történő lebonyolítása. De ennek birtokában a pályázatok is jobban összehangolhatók.

A legutóbbi ülés célja is az volt, hogy a résztvevők összehangolják az előttünk álló időszak kulturális eseményeit, beszámoljanak egymásnak a településükön zajló közművelődési munkáról.
– A Csúzán tartott művelődési kerekasztal-megbeszélésen elkészítettük a következő időszak programtervét, eseménynaptárát. Persze ennek ellenére is előfordulhat, hogy módosul egy-két program időpontja. Idén jóval több kulturális eseményre kerül sor, áprilisban minden hétvégére jut rendezvény, de hasonlóan „sűrű” lesz az augusztus és a szeptember is, és a már hagyományos rendezvényekhez újabbak is csatlakoznak. Májusban például egy nagyszabású Európa-nap lesz Eszéken, a főszervező, a Hungarofest a HMDK-t kérte fel partnernek – nyilatkozta Kriják Krisztina, a HMDK-s kultúrprogramok koordinátora.
A végleges programterv a HMDK honlapján is olvasható lesz.